(Book direct = Best price)
  • Takojšnja potrditev
  • 100% varno
  • Plačilo v hotelu
Promo code

Rezerviraj online

Preveri cene (Book direct = Best price)
Rezerviraj zdaj
(Book direct = Best price)
  • Takojšnja potrditev
  • 100% varno
  • Plačilo v hotelu
Promo code

Najlepša plaža na Hrvaškem - Zlatni rat

Bol je edino obalno naselje na južni strani otoka Brača.

Plaža Zlatni rat

Ta prekrasni del otoškega prostora je poln plaž iz belih kamenčkov, med katerimi še posebej izstopa največja in najbolj privlačna plaža Zlatni rat, ki se kot jezik izteguje skoraj pol kilometra navpično v morje. Plaža je tudi naravni fenomen, saj nikjer na svetu ni takšne plaže, ki bi potekala navpično na obalno linijo, njen vrh pa nenehno spreminja obliko, tako da se pod vplivom vetrov in morskih tokov, nagiba na eno ali na drugo stran. Zaradi svoje izjemne naraven oblike je Zlatni rat postal zaščitni znak Bola in otoka Brača, vse bolj pa je tudi prepoznavna kot vrednostni simbol hrvaškega turizma.

Ta slavna bolska plaža je na številnih naslovnicah turističnih brošur in veliko tujih časopisov jo je uvrstilo med deset najlepših plaž na svetu.

Turisti pravijo, da se na Zlatnem ratu najhitreje porjavi, kopalci pa lahko vedno izbirajo med bonaco na eni strani plaže ali med maestralom, ki piha na drugi strani.

Morje na to plažo pogosto naplavlja hišice morskega polža, ki se imenuje tudi kamen sreče, saj naj bi najditelju prinesla srečo. Veliko ljudi je prepričanih, da je to res, vsak pa jo lahko najde, če se le dovolj potrudi.

Poleti vsak dan na desetine večjih turističnih ladij iz smeri Makarske in Hvara pripelje turiste na enodnevne izlete, da bi uživali in se kopali na Zlatnem ratu in na drugih bolskih plažah.

Zaradi plaže Zlatni rat je Bol že dolgo priljubljena turistična točka, v zadnjem času pa postaja tudi zbirališče številnih znanih domačih in tujih zvezd in športnikov.

Če je Zlatni rat plaža, kjer se, razen v kopanju in športu, uživa tudi v družbenem življenju, se v okolici Bola skrivajo številne majhni zalivi in plaže, ki so idealne za meditacijsko sproščanje v naravi in uživanje v samoti. Po Bolu se vije vonj zdravilnega žajblja, materine dušice in rožmarina, na njegovih plažah pa morje večno šepeta belim kamenčkom.
GARANCIJA NAJNIŽJE CENE

Center za rezervacije

Bluesun hotels & resorts
Vrh strani

Izberite število gostov

- +
- +

Osebe, starejše od 14 let, se štejejo za odrasle.